You are here:

Contracten

Het geld direct op uw bank of gemak van één contract?

Voor het accepteren van betaalmethoden heeft u contracten nodig. U kunt dit zelf regelen bij elke betaalmethode afzonderlijk of u kunt kiezen voor een collecterend contract waarbij u het gemak van één contract heeft. Belangrijk is uw keuze of het geld direct op uw eigen bankrekening moeten worden uitbetaald, of dat het ook eerst via een tussenpartij mag lopen. Ingenico Internetkassa biedt u de volgende mogelijkheden:

D-PSP: Uw omzet direct op uw eigen bankrekening

In dit geval gebruikt u Ingenico Internetkassa als een Distribuerende internetkassa (D-PSP). Ingenico Internetkassa is voor u het technische platform voor de koppelingen tussen uw webwinkel en de betaalmethoden. De geldstromen verlopen buiten Ingenico Internetkassa om, direct tussen u en de betaalmethoden.

C- PSP: Met 1 contract meerdere betaalmethoden regelen

Ingenico Internetkassa kan ook als Collecterende internetkassa (C-PSP) voor u optreden. Daarbij is Ingenico Internetkassa dus niet alleen uw technische koppeling maar gaat ook de geldstroom via Ingenico Internetkassa. Hierdoor kost het u minder werk om de betaalmethoden te regelen en heeft u het voordeel dat Ingenico Internetkassa u voor de verschillende betaalmethoden op maat rapporteert en gecombineerd uitbetaalt.

Voordelen Nadelen
Met 1 contract regelt u diverse betaalmethoden. Op het afschrift van de consument staat TUNZ inzake 'uw handelsnaam'. 
U krijgt alle uitbetalingen door Ingenico Internetkassa batchgewijs uitbetaald (minder bankkosten). Ingenico Internetkassa screent uw aanvraag conform de 'zwaarste eisen' van de Ingenico Collect betaalmethode. Hierdoor kan het zijn dat uw aanvraag niet wordt goedgekeurd. Dan helpen wij u uiteraard graag met het regelen van de afzonderlijke betaalmethoden direct bij de betaalprovider. 
In Ingenico Internetkassa kunt u in de reconciliatie module de uitbetalingen precies volgen.

H-PSP: Combinatie van financiële contracten

De term Hybride Internetkassa (H-PSP) bestaat officieel niet. Doordat Ingenico Internetkassa in het verleden altijd een distribuerende kassa (D-PSP) is geweest, biedt Ingenico Internetkassa het voordeel dat u veel contracten met één contract via Ingenico Internetkassa kunt regelen, gecombineerd met contracten voor één of meerdere individuele betaalmethoden.

Voordelen Nadelen
U kunt zelf kiezen voor de optimale mix van contracten voor betaalmethoden. De rapportage van Ingenico Internetkassa en de individueel geregelde betaalmethoden is verschillend.
Voor buitenlandse betaalmethoden dient u vaak een buitenlands banknummer te regelen. Door de combinatie met Ingenico Collect kunt u dit voorkomen. De uitbetalingsfrequentie en voorwaarden van Ingenico Internetkassa en individueel geregelde betaalmethoden zijn verschillend.
Ingenico Collect biedt u in een tiental landen de bankoverschrijving, waarbij u toch geautomatiseerd een status update van Ingenico Internetkassa krijgt als de betaling is ontvangen.
Trust Guard