You are here:

Standaard Fraude Detectie Module

Met de standaard Fraude Dectectie Module voorkomt u charge backs

De standaard Fraude Detectie Module is verplicht als u gaat werken met creditcards. In deze module worden diverse basismogelijkheden geboden om charge backs (en verliezen) te voorkomen:

 • 3D/Secure
  Dit protocol is een authenticatiemethode waarbij bij de transactie met een creditcard gecheckt wordt of de daadwerkelijke eigenaar de transactie verricht. Hierdoor kan een kaarthouder achteraf niet betwisten een transactie zelf gedaan te hebben. Bij Visa heet het Verified by Visa, MasterCard noemt het MasterCard SecureCode, American Express noemt het SafeKey en JCB gebruikt de naam J/Secure.

  Ingenico Internetkassa checkt op basis van het kaartnummer of de klant over 3D/Secure beschikt en vervolgens moet de klant zichzelf identificeren. Voor de webwinkel is het voordeel dat bij 3D/Secure-transacties chargebacks niet meer mogelijk zijn en het geld gewoon wordt uitbetaald.

 • IP-Land filter
  Ingenico Internetkassa kan aan de hand van het IP-nummer van de betalende klant, achterhalen uit welk land wordt betaald. Webwinkels kunnen zelf kiezen welke landen op een zwarte- of witte lijst geplaatst worden.

 • CC-Land filter
  Met de eerste zes nummers van een creditcard (BIN) kan Ingenico Internetkassa achterhalen in welk land de creditcard is uitgegeven. Webwinkels kunnen zelf kiezen welke landen op een zwarte- of witte lijst geplaatst worden.

 • BIN-filter
  Dit Bank Identification Number (eerste zes cijfers van het kaartnummer) geeft de kaartuitgevende instantie (issuer) aan. In geval van chargebacks of fraude kunnen met een BIN-blokkering alle kaarten van een issuer worden geblokkeerd.

 • Bedrag-filter
  Per betaalmethode kan de webwinkel aangeven wat het minimum en maximum bedrag is dat geaccepteerd mag worden.

 • IP/CC-land koppeling
  In sommige gevallen kan het nodig zijn om de bescherming tegen fraude op te voeren door alleen transacties te accepteren als het land van het IP-adres en het CC-land gelijk zijn.
Trust Guard