You are here:

Veiligheid

Veiligheid speelt een centrale rol binnen de Ingenico Internetkassa

 • Platform van Ingenico Internetkassa 
  De Ingenico Internetkassa-servers worden alleen gehost in de meest betrouwbare en veilige hostingcenters van Europa.

 • Uitwijk & backup
  Ingenico Internetkassa gebruikt verschillende hostingpartijen die ook geografisch in verschillende energie- en internetgebieden liggen. Het is daardoor zo goed als uitgesloten dat een stroom- of internetstoring de diensten van Ingencio Internetkassa zal onderbreken. Niet voor niks heeft Ingenico Internetkassa één van de hoogste uptime performance van de sector. De uitwijkcentra fungeren ook continue als back-up voor elkaar.

 • Payment Card Industry / Data Security Standard – PCI/DSS
  Ingenico Internetkassa doet al sinds 2005 jaarlijks aan de zware PCI/DSS-certificering zoals opgelegd door de creditcardmaatschappijen als Visa, MasterCard en American Express. Deze Payment Card Industry / Data Security Standard is inmiddels de nieuwe beveiligingstandaard voor websites en internetomgevingen.

 • SSL-EV (https: met Extended Validation)
  Alle communicatie tussen uw klanten en de Ingenico Internetkassa betaalpagina’s vindt plaats onder vercijfering met SSL. In de browser ziet uw klant hierdoor het bekende SSL-slotje. Maar door het gebruik van Extended Validation SSL-certificaten (VeriSign RSA 1024 bits) wordt ook de adresbalk in de browser groen, wat aangeeft dat het een veilige communicatie betreft.

 • SHA-1 Integriteit en authenticatiecontrole
  De geautomatiseerde communicatie met gegevens en parameters tussen de webwinkel en Ingenico Internetkassa is met SHA-1 beveiligd. Zelfs de email terugkoppelingen naar de webwinkel kunnen met SHA-1 worden beveiligd (authenticatie).

 • Service Level Agreement – SLA   
  Klanten met grotere volumes (minimaal SKY-abonnement met > 5.000 transacties) kunnen aanspraak maken op een SLA.  Ingenico Internetkassa is daarin progressief door ook boetes aan zichzelf op te leggen indien de afspraken in de SLA niet worden nagekomen.

 • Test en productie
  Het test-systeem van Ingenico Internetkassa is geheel conform de zware beveiliging van het productiesysteem uitgevoerd. Testen garandeert daardoor ook 100% dat uw implementatie in productie ook zal werken!

 • CVC & 3D-Secure
  Uiteraard ondersteunt Ingenico Internetkassa de ingave van de CVC/CVV2 (Card Verification Code) op de credit card ter beveiliging van de transactie. Daarnaast was Ingenico Internetkassa in Europe als eerste internetkassa operationeel met de door Visa en MasterCard verplichte 3D-Secure beveiligingsprotocollen: Verified by Visa en MasterCard Secure. Gebruik van deze protocollen biedt u bescherming tegen chargebacks omdat tijdens de transactie de kaarthouder gevraagd wordt om een internetwachtwoord zoals uitgegeven door hun eigen issuing bank (kaartverstrekker). Waar voorheen het risico van chargebacks bij de internetwinkel lag, wordt met 3D-Secure de aansprakelijkheid verlegd naar de issuing bank!

 • Fraude Detectie Module
  Webwinkels krijgen met de Fraude Detectie Module (FDM) niet alleen de 3D-Secure bescherming maar ook kunnen  op basis van diverse instellingen en parameters ook mogelijke fraude voorkomen.

 • Banken
  Met meer dan 100 bankkoppelingen en diverse white-label partners, wordt Ingenico Internetkassa regelmatig door deze banken geconfronteerd met extra audits en beveiligingseisen.Nog nooit heeft een partnerbank de veiligheid van Ingenico Internetkassa in twijfel getrokken.
Trust Guard